Τα Νέα μας

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ 10/12/2015

Ως ένας από τους εταίρους του διαγωνισμού, στελέχη της MetLife παρευρέθηκαν στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Junior Achievement για την σχολική χρονιά 2015-2016 που έγινε στο Αμφιθέατρο Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία.

Τον χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας μας κ. Αντώνιου Καρπασίτη, μετέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας κ. Χριστόδουλος Ελληνόπουλος, ο οποίος μετέφερε την ιδιαίτερη χαρά της ΜetLife για τη συμβολή μας στην προσπάθειας ανάπτυξης και καθιέρωσης του Junior Achievement Κύπρου.

Στην διάσκεψη παρευρέθηκαν όλοι οι συνεργάτες, εταίροι και υποστηρικτές. Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα ‘Μαθητική Επιχείρηση’ και ‘Ξοδεύοντας Έξυπνα’ από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Junior Achievement Κύπρου, κα ΕλοΪζα Σαββίδου. 

photo 1

photo 2

photo 3

 

Η MetLife στο πλευρό των παιδιών

Μέλος της MetLife Inc., του παγκόσμιου ηγέτη στην παροχή ασφαλιστικών προγραμμάτων, η MetLife Κύπρου γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια δυναμικής παρουσίας της στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου.

Σήμερα, με ένα άρτια καταρτισμένο δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων και συνεργατών του διοικητικού δυναμικού, και με περισσότερους από 50.000 ασφαλισμένους, η MetLife ανήκει δικαιωματικά στις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της Κύπρου.

Όμως, μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία δεν την καθορίζουν μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που έχουν βασίσει σε αυτή τα όνειρα και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο. Αυτούς τους ανθρώπους στηρίζει η MetLife εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια και αυτούς θα συνεχίσει να στηρίζει για τα επόμενα 60 και περισσότερα χρόνια.

Το πραγματικό έργο μιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας διαδραμάτισε για ακόμα μια φορά η MetLife, στηρίζοντας τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδογκολογική Κλινική του Μακάριου Νοσοκομείου. Μέσω της εκδήλωσης «ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», που διοργανώθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου,  σε συνεργασία με παιδική Σχολή Τέχνης, η MetLife Κύπρου προσκάλεσε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τον αριθμό 60 σε διάφορες μορφές και ιδέες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος κόσμου που έβαλε κυριολεκτικά τη δική του πινελιά στον αγώνα για τη στήριξη της Παιδογκολογικής Κλινικής. Η MetLife πρόσφερε €20 για κάθε ζωγραφιά και το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε από τις εκδηλώσεις παραδόθηκε στο νοσοκομείο. Στα τοπικά έσοδα των εκδηλώσεων προστέθηκε η δωρεά του MetLife Foundation, του φορέα χορηγήσεων προγραμμάτων της MetLife. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία μόνο από της πολλές ενέργειες ουσιαστικής στήριξης των συνανθρώπων μας από τη MetLife Κύπρου, η οποία θα συνεχίσει το έργο της με τον ίδιο ζήλο και πάθος. Για να συνεχίσουμε και εμείς να βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελούν και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της εταιρείας στις 15 Οκτωβρίου, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Αντώνιος Καρπασίτης μαζί με τον CEO της MetLife Europe, Dirk Ostijn παρέδωσαν επιταγή 30.000 ευρώ στον Έπαρχο Λευκωσίας Μάριο Παναγίδη, ενισχύοντας έτσι το σπουδαίο έργο της Παιδογκολογικής Κλινικής.

photo1

photo2

 

H MetLife γιορτάζει 60 χρόνια, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών στην Κύπρο

Η MetLife Κύπρου, με τη στήριξη του MetLife Foundation, δωρίζει €30,000 στο Ογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου.

Η MetLife γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο. Για να τιμηθεί η επέτειος, πραγματοποιήθηκε Βραδιά Δείπνου και Βραβεύσεων στο Hilton Κύπρου στις 15 Οκτωβρίου, με την παρουσία ανώτατων στελεχών της MetLife, μεταξύ των οποίων και ο CEO της MetLife Europe, Dirk Ostijn, και υπαλλήλων, ασφαλιστών και ειδικών προσκεκλημένων. Της φαντασμαγορικής εκδήλωσης ακολούθησε το Συνέδριο Πωλήσεων της εταιρείας στις 16 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού δείπνου, μια επιταγή των €30,000 δόθηκε στο Ογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου. Σε συνεργασία με Σχολή Τέχνης, η MetLife Κύπρου προσκάλεσε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τον αριθμό 60 σε διάφορες μορφές και ιδέες. Η MetLife πρόσφερε €20 για κάθε ζωγραφιά και το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε από τις εκδηλώσεις δόθηκε στο νοσοκομείο. Στα τοπικά έσοδα των εκδηλώσεων προστέθηκε η δωρεά του MetLife Foundation, του φορέα χορηγήσεων προγραμμάτων της MetLife.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής της MetLife Κύπρου κ. Αντώνης Καρπασίτης, τόνισε τη δέσμευση της MetLife για κάλυψη των αναγκών των πελατών της από το 1955 με την υποστήριξη των πιστών και αφοσιωμένων υπαλλήλων της και των 180 ασφαλιστών της.

«Γιορτάζουμε φέτος 60 χρόνια δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου. Η American Life Insurance Company, και τώρα MetLife, ήταν εδώ από την αρχή της δημιουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν εδώ σε κάθε φάση της πολυτάραχης ιστορίας της σύγχρονης Κύπρου. Με την απαράμιλλη τεχνογνωσία και επαγγελματισμό μας θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας και για τα επόμενα 60 χρόνια.», σημείωσε ο κ. Καρπασίτης. 

Απευθυνόμενος στους καλεσμένους του δείπνου, ο κ. Ostijn σημείωσε πως η Κύπρος είναι μία από τις τρεις μόνο MetLife εντός ΕΜΕΑ που έχουν πετύχει όμοιο ευοίωνο ορόσημο. «Είναι 60 χρόνια που καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας και διατηρούμε τις δεσμεύσεις που τους δώσαμε, 60 χρόνια οικοδόμησης μιας οικονομικά ισχυρής, σταθερής και ανθεκτικής Εταιρείας και 60 χρόνια ως και καινοτόμοι της εξέλιξης της Κυπριακής Ασφαλιστικής αγοράς.», τόνισε.

«Θα ήθελα να επαινέσω τον Αντώνη, την ηγετική ομάδα και όλους τους αφοσιωμένους υπαλλήλους στην Κύπρο για τον υποδειγματικό τρόπο που δουλεύουν, εξασφαλίζοντας μια συνεχή σταθερότητα και επιτυχία. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας, τους ασφαλιστές μας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεχή υποστήριξη στην εταιρεία μας.», κατέληξε ο κ. Ostijn.

photo 1

photo 2

photo 3

photo 4

photo 5

photo 6

photo 7

photo 8

MetLife. Διαφορετική Ονομασία - Ίδια Αξιοπιστία.

Η MetLife διεξάγει εργασίες στην Κύπρο κάτω από την επωνυμία MetLife Alico και βρίσκεται διαχρονικά στην αιχμή της πρωτοπορίας στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά, παρέχοντας Ασφαλιστικά Προγράμματα Ζωής, Συνταξιοδοτικά, Ατυχημάτων και Υγείας καθώς και Ομαδικά, από το 1955.

Η MetLife Alico, μετονομάζεται τώρα σε MetLife και συνεχίζει με την ίδια αξιοπιστία και σταθερότητα, βαδίζοντας στην ίδια πορεία που ακολουθεί εδώ και 60 χρόνια στην Κύπρο.

Η MetLife Inc. μέσω των θυγατρικών και των συνδεδεμένων εταιριών της, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες Ζωής στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1868 και αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή ασφαλιστικών προγραμμάτων Ζωής, σύνταξης, ομαδικής ασφάλισης προσωπικού και επενδυτικών υπηρεσιών. Εξυπηρετεί περίπου 100.000.000 ασφαλισμένους σε σχεδόν 50 χώρες και κατέχει κορυφαίες θέσεις στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

 

MetLife. Καινούργιο όνομα. Ίδιες αξίες.

2015 Company of the Year: Η MetLife σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement, βρίσκεται στο πλευρό των νέων της Κύπρου.

Η Metlife, η ασφαλιστική εταιρεία με τα 60 χρόνια λειτουργίας και δυναμικής παρουσίας στην Κυπριακή ασφαλιστική αγορά, ήταν ανάμεσα στους ενεργούς υποστηρικτές του διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας 2015 Company of the Year που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος <<Εικονική Επιχείρηση>>, του θεσμού που στόχο έχει την ανάδειξη των νέων ως μελλοντικούς επιχειρηματίες και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας για υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών.   Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη Νέων και Καινοτόμων Ιδεών καθώς άπωσης και η ενδυναμώσει της κουλτούρες της Επιχειρηματικότητες.

 

Στο πρόγραμμα, που έτυχε της έμπρακτης στήριξης της MetLife σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement Κύπρου, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 200 μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, από 21 σχολεία σε όλη την Κύπρο οι οποίοι κατέθεσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες έπειτα από προετοιμασία 7 μηνών.

 

Η MetLife παγκόσμια, μέσα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, θα συνεισφέρει $200.000.000 μέσα από το MetLife Foundation και MetLife Financial Inclusion.

 

Η Metlife υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην παραγωγή ιδεών μέσα από τη νεανική επιχειρηματικότητα.

 

photo

H METLIFE ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FORTUNE

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 20η Φεβρουαρίου, 2015 – H MetLife, Inc. (NYSE: MET) έχει λάβει την πρώτη θέση ανάμεσα στους ασφαλιστές ζωής και υγείας στην ετήσια λίστα του περιοδικού Fortune που ονομάζεται «World’s Most Admired Companies», δηλαδή οι πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στον κόσμο. Η MetLife βρέθηκε φέτος στην κορυφή μετά τη δεύτερη θέση που κατέλαβε πέρσι και την πέμπτη θέση το 2013.

 

Η λίστα «World’s Most Admired Companies» αποτελεί καθοριστικό έλεγχο προόδου για τη φήμη των επιχειρήσεων, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune. Για να συντάξει και να ταξινομήσει τη λίστα, το Fortune υπολογίζει την εταιρική φήμη και απόδοση των υποψηφίων λαμβάνοντας υπόψη εννιά βασικά χαρακτηριστικά: καινοτομία, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, χρήση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, κοινωνική ευθύνη, ποιότητα διαχείρισης, χρηματοοικονομική ευρωστία, μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και παγκόσμια ανταγωνιστικότητα. Η έρευνα έλαβε χώρα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2014 και συμμετείχαν περισσότεροι από 4000 διοικητικά στελέχη, διευθυντές και αναλυτές οικονομικών επιδόσεων.

 

«Η ανακύρηξή μας ως το Νούμερο 1 στον τομέα μας στη λίστα “Most Admired” του περιοδικού Fortune αποτελεί αναγνώριση της θέσης της MetLife ως η κορυφαία παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία ζωής και παροχών προσωπικού», ανέφερε o Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Steven A. Kandarian. «Αυτή η αναγνώριση ανήκει στους 65000 υπαλλήλους της MetLife για όλη τη σκληρή δουλειά τους με σκοπό να αποφέρουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες και τους μετόχους μας.»

 

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάταξη διατίθενται στην ιστοσελίδα του Fortune στη διεύθυνση: http://fortune.com/worlds-most-admired-companies/.

 

Η MetLife επιδεικνύει επίσης σημαντική άνοδο σε κατατάξεις σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). Μετά από τη δημοσίευση της πιο πρόσφατης έκθεσης ΕΚΕ της εταιρείας το Σεπτέμβριο του 2014, η εταιρεία εκτοξεύθηκε από τη 10η στη 2η θέση στις κατατάξεις ανά τομέα του πρακτορείου Bloomberg για την Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διοικητική απόδοση.

 

Σχετικά με τη MetLife

Η MetLife, Inc. (NYSE: MET), μέσω των θυγατρικών και των συνδεδεμένων εταιριών της, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες Ζωής στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1868 και αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή ασφαλιστικών προγραμμάτων Ζωής, σύνταξης, ομαδικής ασφάλισης προσωπικού και επενδυτικών υπηρεσιών. Εξυπηρετεί περίπου 100.000.000 ασφαλισμένους σε σχεδόν 50 χώρες και κατέχει κορυφαίες θέσεις στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.metlife.com

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου διοργάνωσε τον πρώτο Δικοινοτικό Διαγωνισμό Καινοτομίας.

Στις 24 Οκτωβρίου, 50 Ελληνοκύπριοι και 50 Τουρκοκύπριοι μαθητές της  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για να ζήσουν μία ημέρα συμφιλίωσης, ομαδικής δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση ενός κοινωνικού προβλήματος της επιλογής τους  που ταλανίζει την κυπριακή κοινωνία.


Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργάνωσε ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, και είχε  στόχο να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν  και να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες, μέσα από την αξιοποίηση και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων, αλλά και την ενθάρρυνση της μεταξύ τους εποικοδομητικής συνεργασίας. Αποτέλεσε μία πρόκληση και παράλληλα, μία συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές, αφού κλήθηκαν να εργαστούν σε ομάδες  για να προτείνουν μέσα σε πολύ περιορισμένο χρόνο λύση σε ένα κοινωνικό πρόβλημα. Ήταν μία εμπειρία που τόνωσε τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση των μαθητών, καθώς και την ικανότητά τους να εργάζονται ομαδικά, ενώ αποτέλεσε μία γέφυρα ανάμεσα στην σχολική αίθουσα και την πραγματική αγορά εργασίας.


Στον Διαγωνισμό αυτό παρευρέθησαν μεταξύ άλλων  ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο κ. John Koenig, ο Γενικός Διευθυντής     της MetLife Alico Κύπρου κ. Αντώνιος Καρπασίτης, ο κ. Ingrid Larson Public Affairs Officer, US Embassy, ο κ. Κων/νος Λοϊζίδης  Chairman, Piraeus Bank Cyprus, ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος Group Strategy Manager of Hellenic Bank, ο Dr. Νίκος Περιστιάνης President of the Council, University of Nicosia και ο κ. Erhan Raif Deputy General Manager, Turkish Bank.

MetLife LifeChanger

Σε μια πρώτη παρουσίαση του προγράμματος η κ. Έλενα Δημοσθένους Sales Support/ Marketing&Communication Manager – (MetLife Life Changer Country Champion) και ο κ. Αντώνιος Καρπασίτης Γενικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Κύπρο, ενημέρωσαν τους υπαλλήλους του διοικητικού και παραγωγικού προσωπικού για το ενδιαφέρον της MetLife σε συνεργασία με την Junior Achievement διεθνώς,  να χορηγήσει το πρόγραμμα αυτό που σκοπό έχει να αποτελέσει την Γέφυρα μεταξύ του Ακαδημαϊκού Κόσμου και του Χώρου Εργασίας.

Η κ. Δημοσθένους στην παρουσίαση της μεταξύ άλλων είπε πως το πρόγραμμα αυτό είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της αντίληψης σε οικονομικά θέματα παιδιών και οικογενειών με περιορισμένη πρόσβαση σε αυτό το αντικείμενο που:

·Βελτιώνει τον τρόπο ζωής τους μέσω της μακροπρόθεσμης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα (Company Program – Financial Planning Skills for Life)
·Συμβαδίζει με τη στρατηγική της MetLife σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
·Προάγει την Εταιρική Αναγνώριση (Brand Awareness) της Εταιρίας και τις προσπάθειές της να γίνει ‘Εργοδότης Επιλογής’ (Employer of Choice)

Στην συνέχεια ενημέρωσε το προσωπικό για τις ηλικίες των μαθητών που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα (15-18) και αναφέρθηκε στα αναμενόμενα αποτελέσματα του Προγράμματος  για την χρόνια 2014-2015:

·Εφαρμογή του προγράμματος σε 17 σχολεία της Κύπρου
·Να παρέχει σε 300+ μαθητές την ευκαιρία να αποκτήσουν οικονομικές δεξιότητες
·Να σχεδιάσει ένα επιπλέον πρόγραμμα  (Financial Planning Skills for Life)  στο υφιστάμενο Company Program
·Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες και χρηματοοικονομικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν σε μελλοντικές τους οικονομικές αποφάσεις
·Να προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να δοκιμάσουν στο τέλος τις γνώσεις που απέκτησαν, δημιουργώντας ένα δικό τους Οικονομικό Μοντέλο για την ανάπτυξη μιας Εταιρίας
 

Ο κ. Καρπασίτης ανέφερε πως στις μέρες μας τα παιδιά πρέπει να  ενταχθούν ομαλά  σε μια Παγκοσμίως Ραγδαία Μεταβαλλόμενη Οικονομία και με τον τρόπο αυτό να βοηθηθούν στο να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους στο μέλλον.

 

Τόσο η κ. Δημοσθένους όσο και ο κ. Καρπασίτης κάλεσαν όλο το προσωπικό της Εταιρείας όπως ενεργήσει εθελοντικά για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού και με μεγάλη τους χαρά είδαν πέραν των 30 ατόμων να δηλώνουν συμμέτοχη στο πρόγραμμα. Ένας αριθμός που αποτελεί ίσως ρεκόρ για την MetLife σε όλο το κόσμο αν αναλογιστούμε το μέγεθος της Εταιρείας στην Κύπρο και των αριθμό του προσωπικού που δήλωσε συμμέτοχη .

 

Αναφορικά με το ίδιο θέμα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους εθελοντές διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου 2014 στο αμφιθέατρο UNESCO στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


Ομιλητής ήταν η κ. Ελοΐζα Σαββίδου CEO, JA-YE Cyprus η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα στους εθελοντές και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Τριήμερο εργαστήρι στην Κύπρο με θέμα <<Χαρτογράφηση της Πορείας του Πελάτη>> & <<Καταγραφή της Φωνής του Πελάτη>>

 

Από τις 13 μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2014, στα πλαίσια της Πελατοκεντρικής προσέγγισης <<Customer Centricity>>, διεξήχθη προς το προσωπικό της MetLife Alico Κύπρου ένα τριήμερο εργαστήρι με θέμα <<Χαρτογράφηση της Πορείας του Πελάτη>> & <<Καταγραφή της Φωνής του Πελάτη>>.

 

Στο εργαστήρι αυτό εισηγητές ήταν οι συνάδελφοι κος. Pai Maruti και κα. Skawinski Marie (EMEA CUSTOMER CENTRICITY TEAM). Οι δυο τους ενημέρωσαν τους συναδέλφους της Εταιρείας μας που παρευρέθησαν στο εργαστήρι, για τον ορισμό και την μυθολογία που ακολουθείται αναφορικά με την <<Χαρτογράφηση της Πορείας του Πελάτη>> & <<Καταγραφή της Φωνής του Πελάτη>>.

 

Όλοι όσοι ήταν παρών στο εργαστήρι αυτό εργαστήκαν απρόσκοπτα προκειμένου να καταγράφουν όλα τα σημεία συναλλαγής του πελάτη με τα διάφορα τμήματα της Εταιρείας, ούτως ώστε να υπάρξουν μελλοντικές διορθώσεις εκεί που παρουσιάζονται προβλήματα.

 

Όλα αυτά γίνονται για την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της Εταιρείας και του Πελάτη που σκοπό έχει να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης που θα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις του Πελάτη για την Εταιρεία.

Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο προσωπικό

Στις 8 Ιανουαρίου, η MetLife παρέθεσε δείπνο σε όλο της το προσωπικό, παίρνοντας την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει για μια ακόμη παραγωγική χρονιά. Υπήρξε  το καθιερωμένο κόψιμο βασιλόπιτας το οποίο συνόδευσαν οι ευχές για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία και παραγωγικότητα και σκληρή δουλειά. Στη συνάντηση αυτή, τιμήθηκαν δύο πολύ σημαντικοί συνεργάτες οι οποίοι τελείωσαν την επαγγελματική τους καριέρα μετά από δεκαετίες προσφοράς. Ο λόγος για τον …. Και την ….. . Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή στη νέα τους ζωή και τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά τους. Τέλος, να ευχηθούμε και στον Γενικό μας Διευθυντή κ. Αντώνη Καρπασίτη χρόνια πολλά αφού είχε τα γενέθλια του.

 

Photo 1 

Photo 2 

Photo 3

Photo 4

Η Μέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου ήταν μια διαφορετική μέρα για όλους εδώ στην MetLife, η οποία ήταν αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες της εταιρίας. Αρχικά, μια κάρτα με τις ευχές μας πήγε ξεχωριστά στην κάθε μια. Ακολούθησε πρωινό για όλο το προσωπικό, όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Επίσης, τιμήθηκε η κ. Άννα Παπανικολάου, η μακροβιότερη γυναίκα, Διευθύντρια Υποκαταστήματος της εταιρίας. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις πόσες δυσκολίες αντιμετώπισε στα αρχικά στάδια της καριέρας της αλλά και το πόσο πίστευε έκτοτε ότι θα τα καταφέρει. Η κ. Παπανικολάου, τιμήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της MetLife Κύπρου, κ. Αντώνη Καρπασίτη. 

H σημερινή μέρα είχε το εξής σλόγκαν:

"Μέσα στη δυσκολία των ρόλων σου σαν γυναίκα, το να είσαι μητέρα, να κρατάς καριέρα, να είσαι άνθρωπος, μέσα στο πολυμορφικό των ρόλων που έχεις σαν γυναίκα σήμερα, μην ξεχνάς το πιο σημαντικό: Ότι κάθε ρόλο σου πρέπει να τον χαίρεσαι πρώτα εσύ."

Photo 1

Photo 2

Photo 3

CIM Summit 2016

Μέσα από τις δραστηριότητες της Εταιρίας μας για το MetLife Life Changer, έχουμε συνεισφέρει ως Μέγα Χορηγός στο CIM Summit 2016.

  Η MetLife, τιμήθηκε για την προσφορά της για τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου. Το βραβείο εκ μέρους της εταιρίας παρέλαβε η κα Έλενα Δημοσθένους, Υπεύθυνη Marketing της εταιρίας στην Κύπρο.

Το CIM Summit 2016 είναι ένα σημείο αναφοράς στον τομέα των μελετών Διαχείρισης και Μάρκετινγκ στην Κύπρο και στην Ευρώπη.  Διοργανώνεται σε ετήσια βάση και έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε Κύπριους Eπιχειρηματίες  να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς του Marketing και της Διοίκησης. Παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκοί από κορυφαία Business σχολεία της Ευρώπης είχαν παραστεί για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες που εκπροσωπούν τις κορυφαίες εταιρείες της Κύπρου και της Ευρώπης. Οι ομιλητές ήταν οι:

·          Allister Frost, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Wild Orange Media Ltd, ο οποίος μίλησε για το μέλλον του Marketing, αναλύοντας την ταχεία εμφάνιση του ψηφιακού κόσμου που έχει μετατρέψει τις προσδοκίες των πελατών.

·         Celia Moore, Επίκουρος Καθηγήτρια Οργανωτικής Συμπεριφοράς στο London Business School η οποία μίλησε για την ηγεσία και την διαχείριση μικρών και μεσαίων εταιριών, όπως και για την ανεξέλεγκτη διαφθορά αναφέροντας τα παραδείγματα της Volkswagen και της FIFA.  

·          Francoise Chevalier, Αναπληρωτής Καθηγήτρια στο HEC Paris στον τομέα της Διοίκησης μικρών και μεσαίων αναπτυσσόμενων εταιρειών, η οποία μίλησε για την ακεραιότητα των εταιριών όπως και για την ανεξέλεγκτη διαφθορά αναφέροντας τα παραδείγματα της Volkswagen και της FIFA.  

  Επίσης, στο συνέδριο μίλησε και ο Head F2F της εταιρίας μας, κος Χριστόδουλος Ελληπόπουλος, οι οποίος αναφέρθηκε στο εάν και πως μπορούν να συνυπάρξουν η κοινωνική με την προσωπική ασφάλιση.  Μίλησε για το τι μας προσφέρει η κάθε μια και εάν μπορεί η μια να συμπληρώσει την άλλη, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ασφαλιζόμαστε. O τίτλος της παρουσίασης ήταν:  Social and Private Insurance: Can they live together?

Το CIM Summit 2016 τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

Photo1

Photo2

Photo3

Photo4

Photo5

Photo6

Photo7

Photo8

Photo9

41η Πορεία Χριστοδούλας - 17 Απριλίου 2016

Μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της εταιρίας μας, συμμετείχαμε ενεργά μέσω του Προσωπικού και Δυναμικού Πωλήσεων στην Πορεία Χριστοδούλας που διοργάνωσε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου στις 17 Απριλίου 2016, ημέρα Κυριακή. 

Η ΜetLife συνείσφερε οικονομικά για τον κάθε συμμετέχοντα το ποσό των €30. Επίσης, η εταιρία μας συνείσφερε με την αγορά λαμπάδας για τον κάθε υπάλληλο, η οποία φτιάχτηκε από ασθενείς στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης με τη βοήθεια εθελοντών.

Πάνω από 40 άτομα της MetLife σε όλες τις πόλεις, πήραν μέρος στην Πορεία Χριστοδούλας. 

Photo1

Εβδομάδα Κοινωτικής Στήριξης

 Μέσω της συνεργασίας μας με τα Special Olympics, λάβαμε μέρος σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε για τα άτομα με νοητική αναπηρία. 

 Ο αγώνας έλαβε χώρα στη Λευκωσία στις 24 Μάη. Δεκαπέντε εργαζόμενοι της MetLife Κύπρου ήταν εθελοντές στην εκδήλωση παίζοντας ποδόσφαιρο με τους νεαρούς αθλητές.

 Η MetLife παγκόσμια θέλει να προσφέρει σε όλο της το προσωπικό την ευκαιρία να εργαστούν εθελοντικά για τις κοινότητες τους.


 Η Εβδομάδα Κοινοτικής Στήριξης χρηματοδοτείται από το MetLife Foundation, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των εταιρικών εισφορών και τη συμμετοχή στην κοινότητα από το 1976.

 Μπάλες, καπέλα, φανέλλες και μετάλλια δόθηκαν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ήταν μια μέρα που αισθανόμαστε υπερήφανοι, αφού η συμμετοχή και η βοήθειά μας προς την κοινότητα και τα άτομα με νοητική αναπηρία ήταν πάντα στις προτεραιότητές μας.

 Θερμές ευχαριστίες στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Λεμεσού Βαλεντίνο Σιέλη, Χάρη Κυριακού, τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Μάρη και την ηθοποιό Έλια Ιωαννίδου για την παρουσία τους και την βοήθεια τους στον αγώνα.

 

Photo1

Photo2

Photo3

Photo4

Photo5

Photo6

Photo7

Photo8

Photo9